המשך – האם זה לשון הרע?

שלום וברכה כבוד הרב :)
אומר לך מה העניין, הדוגמה למטה לא נשמעת לי גנאי, וזה נשמע לי כהגזמה תכלס.
אך בכל זאת אסביר למה החשש בכל זאת
יש אתר שנותן עצות לעשיית הפרויקט, הוא כותב מה צריך לעשות כדי להקים את את הפרויקט אך לא מזכיר שהכל מה' (עד כמה שידוע לי).
אני רוצה לכתוב למחבר הספר, שכמובן הכל משמיים וכו', ולכתוב לדוגמה "על פי טבע" זה מה שצריך לעשות, בכל מקרה הכל משמיים, ומשפטים של אמונה ששוללים את עניין הטבע, אני יודע שצריך השתדלות, אבל בכל מקרה רציתי לציין את הברור גם לו שזה הכל משמיים.
זה יהיה גנאי אם אזכיר שהכל משמיים? ואסתור את דבריהם אם אוסיף לאחר מה שהם כתבו הערה שזה הכל משמיים וצריכים להתפלל על זה וכו'?
אני מהמר שזה ממש לא גנאי. אך למה לא?
תודה רבה כבוד הרב!

תשובה:

שלום רב

זה לא גנאי כי היה ברור גם קודם שאינם דתיים, וכמו כן אף אדם לא מבקש אמונה ובטחון באתר שלהם, כך שזה גם לא מצופה מהם, אנשים מחפשים שם עצות פרקטיות להשתדלות ראויה ואת זה הם מספקים. גנאי הוא דבר שגורם לאנשים להסתכל עליהם אחרת…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב שהבנתי למה זה לא גנאי ברוך ה'
    כך שהשאלה הזאת די מיותרת, אבל בשביל לצאת מהספק הקטן הזה.
    1. אם זה לא יצא ברור מהדברים שסיפרתי לו על האתר שהם לא דתיים, עדיין זה לא גנאי? כי כתבתי שזה אתר של יהודים ואולי עוד פרט מסוים שיכול להשתמע כאילו הם דתיים.
    תודה רבה כבוד הרב!