תיווך עבודה

שלום,
אם אני מתווכת נדל"ן והיתה לי שיחה עם מתווך נוסף והוא אמר לי שהוא לעיתים עובד על עסקאות עם מתווך שלישי (לא שותף רשמי שלו,) ואני התחלתי גם לעבוד עם המתווך השלישי (לא שותפה רשמית אלא בעסקאות אקראיות.) האם מכל תמורה שתתקבל מהעסקה האקראית שאסגור עם המתווך השלישי אני צריכה להפריש חלק למתווך הנוסף שהזכיר אותו בשיחתנו ? ואם מעתה כל מתווך שאדבר איתו והוא יזכיר מתווך אחר באופן כללי ולא לגבי עסקה קונקרטית ואני אעבוד עם האחר – האם אני אצטרך להפריש חלק לזה שהזכיר אותו אבל לא היה חלק אינטגרלי מהעסקה שאסגור עם האחר ? תודה

תשובה:

שלום רב,

אם אותו מתווך אינו שותף כלל לעיסקה הספציפית, ברור שאינו חלק מהעיסקה כלל ואין כל חובה להפריש מחלקך כלום (כמובן, שאם סוכם בפירוש אחרת, השאלה היא אחרת לחלוטין). העובדה שהיא תיווך לך שותף לעסקים או לעבודה, אינו הופך אותו לשותף בכל עיסקה.

הרבה הצלחה ושנה טובה