חלוקת מתנות ללקוחות פוטנציאלים

שלוםרב
אני בעל עסק המוכר מוצרים ייחודיים שלי לחברות היי טק.
עלה בדעתי לצורך קידום מכירות והארת שמי בתודעה של הלקוחות להוסיף מתנה כגון סט מברגים בתוך המוצרים ( קופסאות) . מי שיזכה בהם למעה הם המשתמשים הישירם אותם אני לא מכיר . זה נעשה בהחלט במפורש לצורך הגדלת החשיפה שלי לללקוחות נוספים שיתכן שהם מקבלי החלטות\ היום או שיהיו בעתיד.
כמו כן אני חייבב לציין שתהליך ההחלטות לרכש בחברות האלו עובר דרך נוהלים מסודרים ולמרות שיש חלק בהעדפה אישית בדרך כלל הוא לא גדול.
האם זה נחשב לשוחד?

תשובה:

שלום רב,

ממש לא. זה אפשרי בהחלט.

בגמרא (בבא מציעא ס,א) מופיע שמותר למוכר לחלק קליות ואגוזים כדי להרגיל את הקונים שירכשו אצלו. (הסוגיה שם עוסקת בנושא לש תחרות הוגנת והסיבה לכך שמותר לחלק קליות ואגוזים הוא משום שגם השני יכול לחלק כמהו). אבל שוחד ברור שלא שייך באופן הזה.