בניית מרפסת סוכה מעל חצר מקורה

שלום וברכה,

אני גר בבניין משותף של שתי קומות סה"כ 6 דיירים, יש מתחתי דירה ומעלי דירה. לקומת הקרקע יש חצר פתוחה בגודל 4X4 בערך. השכן בקומת הקרקע סגר את תקרת החצר בצורה הרמטית. וכעת אני רוצה להוציא מהבית שלי מרפסת סוכה מברזל שתהיה מעל התקרה של החצר שלו שהיא מקורה כמובן, והסוכה לא נתמכת בתקרה שלו אלא בקיר הבניין. השכן טוען שלמרות שהוא סגר את החצר, כל האויר מעל החצר עדיין שייך לו, למרות שהוא קירה את החצר, והוא עוד טוען שזה יכול להוריד לו מערך הדירה כשהוא ירצה למכור אותה. מה הדין אומר, ומה מומלץ לעשות?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תלוי, אם צורת בניית התקרה מוכיחה שהיא זמנית בלבד, יכולה להיות טענה לשכן. אבל, אם צורת הבניה ועלותה מוכיחה שהיא נעשתה לצמיתות, אין לשכן טענה.

מקורות:

דוגמא על צורת בניה המוכיחה על ויתור זכויות, עיין בשו"ע חו"מ סי' קנד סעיף ל וברמ"א שם סעיף יב לעניין הסותם חלון.

עיין בעלון המשפט גליון 37 עמוד 4 שאין לבעל חצר בעלות באוויר שמעל לחצר, אלא שעבוד בלבד.

הצטרף לדיון

תגובה 1