צלם חתונה שאיבד כמחצית מהתמונות תוך רשלנות

בס"ד

שלום וברכה,
אבקש לדעת האם המקרה שלהלן יכול לדון בבית דינכם.

צלם החתונה שלי מחק/איבד כמחצית מתמונות החתונה לאחר רשלנות מצידו.
אני מתלבט האם לתבוע פיצוי בגין עוגמת נפש בבית דין אזרחי או דתי?!
השאלה נוגעת בשאלת היכולת של בית דינכם לדון במקרה שלהלן לאור תקדימים משפטיים הנוגעים להערכת נזקים מסוג זה כאשר הפיצוי הוא בגין עוגמת נפש.
אשמח לתשובתכם על מנת שאוכל לסיים עניין בחסד.
תודה,

תשובה:

שלום רב,

בית הדין יכול לדון גם שאלות של עוגמת נפש. תורתינו הקדושה רחבה ומתייחסת לכל שאלה. דוקא השאלה שלך נידונה במשנה במסכת בבא מציעא פרק ו משנה א שדן במי שהיה אמור להביא צרכי חופה ולא הביא וכן גם בשולחן ערוך חו"מ סי' שלג.

גם הדרכים להערכת נזק היא תורה שלימה ומלאה. לדוגמא: ישנן סוגיות ערוכות בגמ' מסכת בבא קמא כיצד לשלם דמי צער במקרה של נזקי גוף.

כמובן, שהתוצאה בבית דין לא תהיה שווה לתוצאה בבית משפט (וכן בבתי המשפט עצמם התוצאה לא תמיד שווה). אבל, עם זאת, יהודי חייב לדון בבית דין שדן על פי דיני התורה, ככל שהצד השני אינו מסרב לכך. תביעה בבית משפט כרוכה באיסור חמור מן החמורות שבתורה. כמו כן, כסף המתקבל על פי פסק בית משפט שאינו מגיע על פי תורה, הוא כסף גזול ובהחלט לא משתלם לקבל אותו, וכפי שנאמר בפסוק (ירמיהו יז, יא) עֹשֶׂה עֹשֶׁר וְלֹא בְמִשְׁפָּט בַּחֲצִי יָמָיו יַעַזְבֶנּוּ.