אם בעל חנות מתחת לבניין מגורים חייב לשלם עבור זיפות וסיוד

אני בעל חנות שקיימת ולא עובדת מתחת לבנין מגורים 3 קומות 12 דיירים בבניין .
פנה אלי ועד הבית בדרישה לשלם 250 ש"ח עבור זפת וסיד שאין לי שום שימוש בגג כי אני בעל חנות והגג שייך לדיירי הבניין.

האם אני צריך לשלם עבור זפת וסיד?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כל עוד שאין הוראה אחרת בתקנון הבית המשותף, או החלטה של הדיירים, אתה גם שותף בגג וחייב להשתתף בהוצאות הזיפות, ככל דייר אחר. לגבי סיוד תלוי כיצד נהגו בבניין לגבי כל ההוצאות השוטפות.

מקורות:

ניתן להחליט על חלוקת הבית המשותף לאגפים נפרדים שאגף אחד אינו חייב להשתתף בהוצאות האגף האחר. אבל, לעניין הוצאות זיפות או חיזוק הבית, לא ניתן לדרוש חלוקה ללא הסכמת הדיירים. כמו כן, נוהל שלא לגבות מבעלי החנויות עבור הוצאות שוטפות אינו פוטר אף מהוצאות זיפות. עיין בפסק דין של בית משפט המחוזי בירושלים תיק ע"א 6217/05.