נערה שמנהג בית אביה שלא לאכול קטניות, יכולה לעשות התרת נדרים?

שלום לכבוד הרב. אצלנו בבית בפסח לא נהגו לאכול קטניות ולא לאכול את כל התבלינים ….. רק מלח פלפל לבן ופפריקה [אגב,העדה שלי היא מרוקאית], הורי נפטרו שנהם לפני 3 שנים, המשכתי לנהוג כמוהם במשך ה 3 שנים האחרונות.השנה אני בעזרת ה אהיה בליל הסדר בבית מלון ומכוון שאני רווקה רציתי לשאול את כבודו האם מותר לי לאכול בבית מלון או שאני צריכה התר , בכדי שאוכל לאכול קטניות וגם תבלינים. תודה שירה.
תשובה:
שלום רב
כיון שמנהגכם שלא לאכול קטניות לא תוכלי לבטל מנהג זה, וכדאי ללכת למלון בעל כשרות מהודרת שאינו מגיש קטניות בפסח. בשעת הדחק גדול שאין לך מקום אחר, את יכולה לעשות התרת נדרים על מנהג זה.
מקורות:
אף שלדעת רבים מהאחרונים לא מועילה התרת נדרים על מנהגי הקהילות שקיבלו האבות על בניהם, וכפי שהובא בהרחבה בס' משנת הכתובה והובא כאן, לענין בנות הדין שונה, שכן הואיל ומצוי הדבר שהן מתחתנות עם גברים שלהם מנהגים אחרים, לכתחילה לא קיבלו האבות מנהג זה על בנותיהן, ודינן לענין זה כקבלת יחיד שיש לה התרה, ראה אגרות משה או"ח ח"א סי' קנח.