הוציא שיחות מטלפון של סבתו והיא נפטרה

שלום לכבוד הרב
בעבר היינו שהויים אצל סבתי ז"ל הרבה ואני יודע שהשתמשנו פעמים בטלפון לפעמים בדברים אחרים שעד היום ספק בליבי אם בגללנו היא חויבה יותר כסף בחשבון החודשי
אני רוצה להיות בטוח שאין בידי גזל מה כדאי לעשות האם
א.לבקש מחילה מהדודים בניה של הסבתא שאם הייתי חייב כסף שימחלו לי

אם כן האם צריך לבקש מכל הדודים או מספיק דוד אחד ??וכן האם לבקש מהדודות כי הם גם ירשו היה צוואה?

או פתרון אחר לחשב כמה בערך גזלתי על הצד שבאמת בגללנו היא חויבה ולחלק בין הדודים שזה יותר בעייתי כי איני יודע את שווי הסכום

אשמח אם תתקבל תשובה ברורה במהירות כי מחר האזכרה ושם אוכל לפגוש את הדודים

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שמדובר בשיחות רגילות, אין צורך לשלם כלל ולא לבקש מחילה. אם מדובר בשיחות פרימיום (1900) או בשיחות לסלולר לפני שנת 2011, יש צורך לבקש מחילה מהדודים. בכל מקרה אין צורך לבקש מחילה מהדודות.

מקורות:

נכד שבא לבקר את סבתו, היא ודאי מסכימה שיוציא שיחות טלפון כאשר הוא צריך. עיין כאן. אבל על שיחות יקרות, אין הכרח שיש מחילה ולכן יש לבקש את סליחת הדודים.

אין אפשרות להקנות חובות כספיים בצוואה (רק בצוואת שכיב מרע שאינה מצויה) אלא להתחייב למוטבים בצוואה כנגד חובות אלו. ולכן, מבחינת החייבים, החובות הן של היורשים על פי תורה בלבד.