איך ראוי לחלק את הירושה בין הבן לבת

והבת מבקשת מאחיה שיתן לה חלק בנחלה,
א. האם חייב?
ב. אם אכן חייב, או רצוי, לחלוק עמה את ירושתו, היש קוים מנחים לחלוקה כזו?
תודה

תשובה:

שלום רב,

כפי שכתבת עפ"י הדין הבן יורש ולא הבת.

לשאלתך אם אין צוואה ודאי שאינו חייב לתת לבת מהירושה. אולם אם הוא נותן לבת ברכות יחולו על ראשו, שכן בודאי הוא מונע מריבות וכעסים.

לדעת כמה פוסקים הבת אינה חייבת לחתום על צו הירושה שהיא מוותרת על חלקה. כך שללא חתימה שלה, הבן לא יוכל לממש את הירושה. שהרי עפ"י החוק היא בודאי יורשת בדיוק כמו הבן. לכן בידה לעכב את חתימתה עד שיגיעו להסכם מסודר.

שיהיה בהצלחה ותמיד כדאי לזכור שלמען השלום, תמיד כדאי לשלם גם מחיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האח רוצה לתת לאחותו חלק קטן, והיא דורשת יותר משליש
    קצת רקע, לבן יש ילדים ונכדים, בעוד שלבת אין,
    הבן הוא אברך חסר פרנסה התומך מעל יכולתו בילדיו ונכדיו ושקוע בחובות
    בעוד שהבת יש לה פרנסה בריוח, בעלה מהנדס שמשכורתו בהתאם
    עתה, מה יהיו הקוים המנחים לעשיית חלוקה צודקת?

  2. כפי שכתבתי לך, יש פוסקים שסבורים שהבת יכולה לעכב את חתימתה ובכך למנוע ממך לממש את הירושה. לכן הייתי מציע לך שתיגשו לבוררות בהסכמה. ניתן לקיים בוררות באווירה נעימה ובעז"ה שניכם תצאו מרוצים.