לתרום לצדקה כסף שאני אמור לקבל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אחי המנוח היה אמור לשלם לי סכום כסף שאמי העביר לי לפני זמן רב. הכסף נמצא היום אצל בניו שהחליטו לתת אותו לעמותה ולא אלי מפני שהחוק לא מחייב אותם. האם מותר להם לתרום את הכסף הזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך הוכחות לחוב שהם חייבים לך ויש לך אפשרות להוציא את החוב בדין תורה מותר לך להחליט שאתה מוותר על הכסף וזה יהיה כתרומה מצידך לעמותה. אם אין לך אפשרות להוציא את החוב מהיורשים, הרי זה כסף שאבוד ממך למרות שאכן יש חוב, וזה לא נחשב שאתה תורם לצדקה.

בהצלחה.