מסך d.vd בחדר הילדים

שלום לכבוד הרב,
אני ואשתי רצינו להתעניין האם מותר לשים בחדר ילדים מסך טלויזיה או איך שלא יקראו לזה כל מסך כל שהוא (לא חס וחלילה לחיבור לכבלים או לאינטרנט) אלא רק בשביל להקרין להם דרך מכשיר ה-קלטות (DVD) סרטים ותכוניות חינוכיות (שמאושרות כמובן ע"י רבנים) כמו סיפורי צדיקים וכאלה… כמובן ללא גלישה לסרטונים או דבר שעלול להזיק לחינוך או לכל דבר אחר.אלא הכל יהיה על פי דעת תורה.
אך לפני שנעשה צעד כזה רציתי לדעת אם בכלל מותר לשים את המסך הזה עם המכשיר לדיסקים בחדר הילדים.
כמובן שאין לנו בבית טלויזיה אנו משפחה דתית לכל.
*האמת שלפני כמה זמן אישרו לנו להראות תוכניות דרך המחשב אך רציתי לדעת תשובה על ענין המסך בחדר ואם אין בזה בעיה

תשובה:

שלום רב

אין כמובן בעיה הלכתית בענין, רק אם אתה שואל אותי מבחינה חינוכית הייתי נמנע מזה מאוד. היום הילדים קטנים, מהר מאוד הם יגדלו בעז"ה ואז השליטה על התכנים לא ממש תהיה בידך, לא הייתי מרגיל אותם לזמינות כזו של סרטים ובצורה כזו של מסך קבוע בחדר.

רוב נחת והצלחה בכל.