פיצוי לעוזב דירה בגלל פחד מערבים

ראובן גר בדירה שכורה בבית משותף. השכנים מרחיבים את דירתם והבניין מלא בפועלים ישמעאלים. עקב המצב השורר בארצנו לאחרונה, ראובן ורעייתו חוששים להמשיך לגור בדירה. ראובן התייעץ עם רבותיו והם הורו לו לעזוב את הדירה ולשכור במקום אחר, הדבר כרוך בנזק כספי.
האם הוא יכול לתבוע פיצוי מהשכנים בגין כך?

תשובה:

שלום רב,

אינו יכול לתבוע שום פיצוי לא מהמשכיר ולא מהשכנים.

מקורות:

מהמשכיר אינו יכול לתבוע כיון שהחששות התחילו לאחר שנכנס בדירה ומזל השוכר גרם.
מהשכנים אינו יכול לתבוע, מכיון שזכותם להרחיב את דירתם (ככל שאין מניעה מצד השכנים מצד בעלותם ברכוש המשותף) ובגלל מקרים בודדים לא הפכו כל הערבים להיות מועדים לפגוע. ייתכן שאדם שמפחד יקבל עצה לעבור דירה כדי שהפחד לא יזיק לו, אבל מדובר בבעיה אישית שלו. הציבור אינו מפחד, שהרי כל תושבי ירושלים חוצים כבישים והולכים במדרכות, על אף שיש אלפי נהגים ערבים על הכבישים. ה"י.