נתינת שם ע"ש אדם שנפטר צעיר

אני אישה בת 30 נשואה אמא לשני בנים יפים ומוצלחים. תמיד רציתי בת והנה אני בהריון על בת.
אחות בעלי היתה ילדה חולה שנולדה עם פגם קשה וכל חייה היו קשים. היא נפטרה בגיל 25. כשהיינו עולים לקברה במועדי אזכרתה הבטחתי כי אם אלוהים יתן לי בת אני אקרא בשמה השני על שם אחות בעלי.

והנה אני בהריון על בת.

העניין הוא שסבתי היקרה לי מאוד נפטרה לפני חודש. סבתי היתה אישה שחשובה לי מאוד מאוד. כשישבתי על מיטתה בשעות גסיסה.. כאב לי בלב שאני לא יכולה לקרוא על שמה שכן הבטחתי לקרוא על שם אחות בעלי.
ספרתי לחברה שהשיבה לי שאסור לקרוא על שם של אדם חולןה שכל חייו סבל…

אני בדילמה קשה. אני רוצה לקרוא על שם סבתי – מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

יש שאומרים אכן לא לקרוא על שם אדם שנפטר בגיל צעיר. אולם יש כאלה שלא הקפידו על כך. אלא שאם את קוראת לבת בשם נוסף, אין כל מניעה לתת את השם השני ע"ש האחות ז"ל.

שיהיה בהצלחה