האם מותר לגרום בזיון ללחם?

האם מותר להשאיר לחם על השולחן ביודעי שהמנקה הגוי יזרוק אותו?

תשובה:

שלום רב

נראה שיש להקל, לפי שלא גרע מתשמישי מצוה כמו סכך הסוכה לאחר החג שכתבו הפוסקים שמותר להניחו ברחוב למרות שהוא יודע שעובדי העירייה יקחו אותו לאשפה, ראה הליכות שלמה סוכות, אולם מה  שעושים אנשים שמניחים את הלחם ברחוב כביכול לציפורים וסופו שמתגלגל ברחובות בבזיון, נראה שאינו מנהג טוב כלל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בפירות שביעית נחלקו בכך הדעות, המהרי"ט ח"א סי' פט מתיר והרדב"ז סי ה אוסר. אם הפועל שלך יש לאסור שהרי הוא פועל על פי הנחיותיך.