שכר שבת בהבלעה עם שאר ימי השבוע

לכבוד הדיינים החשובים שלו'
מה הדין במקרה שקופת צדקה מסוימת מקיימים בכותל המערבי משמרות תהילים בכל שעות היממה והם מינו אותי לאחראי מטעמם על סדר המשמרות דהיינו אני אירגנתי את המשמרות וכן קבעתי את התקנון עם המתפללים. בתקנון מוזכר שאים אחד האברכים לא יכול להגיע עליו להודיע לי ואני אדאג למילוי מקום עבורו במקרה שאני מביא מילוי מקום לשבת מה עלי לעשות האם בגלל מה שכתבתי בסוף התקנון שהמערכת משאירה לעצמה זכות לכל שינוי שהוא, וכן אין על האחראים שום תביעה כספית. אין זה שכר שבת או שמא המשפט הזה הוא רק במקרה ויהיה ויכוח בין האחראים והעובדים או במקרה שיש טעות למערכת אבל אין אפשרות שלא ישלמו לאברכים המתפללים בכלל. עוד אולי אפשר לטעון שהמערכת משאירה וכ"ו הכוונה עלי שאני הכנתי את התקנון ואני בא עם האברכים בדברים אבל לא כלפי הקופה עצמה. יש לציין שבתקנון לא מוזכר סכום שכל אברך יקבל לשעה אבל יש לזה מחירון בערך משנים קודמות. אם יש בעיה של שכר שבת האם אפשר שאני יגיד למחליף שהוא לא יפסיד ואני אתן לו את הסכום בתור מתנה או שמא עדיף שאני אתן לו להחליף גם ביום חול וישלם לו כפול. אם יש לרבנים הגאונים פיתרון אחר אשמח לשמוע.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כיון שאנשים מגיעים למקום על דעת זה שיש תשלום, תנאי זה שעשית בתקנון לא יועיל בענין. אולם בענין שכר שבת יש לנו כלל, שכל תשלום הבא בהבלעה, כלומר אתה לא משלם בנפרד על שבת אלא עורך רישום כמה ימים כל אדם הגיע באותו שבוע ומשלם לו לפי זה, התשלום נעשה בהבלעה עם שאר ימי השבוע ואין בכך איסור. הפתרונות שהזכרת טובים אף הם.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות!