פתיחת עסק הפעיל בשבת

שלום רב !
אני מובטל כבר שמונה חודשים אחרי סגירת עסק ותיק
יש לי היזדמנות לפתוח שוב חנות תנאים טובים אך המיתחם פעיל בעיקר בשבת ואני מחוייב לפתוח … נאמר לי שאם יעבדו גויים שבשבת ואני יגיע רק בצאת השבת אז אין בעיה ?

תשובה:

שלום רב

יש אפשרויות דחוקות ליצור שותפות עם גוי כאשר הוא לבדו עובד בשבת ושכר השבת הולך כולו אליו, אולם נראה לי שאם העסק פעיל בעיקר בשבת זה לא רלונטי לגביך. אני בטוח שזכות שמירת השבת תעמוד לך למצוא פרנסה אחרת שאהובה לפני הקב"ה, שהרי בסופו של דבר הוא זה שמספק לנו את הפרנסה…

בהצלחה רבה ושבת שלום.