אופן הפרשת חלה / צירוף בצקים להפרשת חלה

האם קמח רגיל וכוסמין כאשר הן שתי עיסות נפרדות מצטרפות כאשר אין בכל אחת לבד בכדי שיעור?והאם חייבים שהעיסות תיגענה אחת בשניה או אפשר להסתפק בהקרבת הכלים ?
כל המצוות עובר לעשייתן האם יש נפקא מינה אם נגעתי ועדיין לא הרמתי וברכתי או היותר נכון לברך ורק אחר כך ליגוע בבצק ולהרים?האם צריך להזהר שלא תיפול חתיכה מהפרשה לבצק
שנשאר

תשובה:

שלום רב

אם מקפידים שבצקים אלו לא יתערבו הם אינם מצטרפים לשיעור חלה כמבואר בשו"ע סי' שכו. יש לברך תחילה ואחר כך להפריש חלה מהעיסה, ויש נוהגים לומר הרי זו חלה. כמובן יש להזהר שלא יפול מהחלה לבצק, כיון שהחלק המופרש אסור באכילה. ומכל מקום גם אם הפריש קודם לכן על דעת שלא תחשב חלה עד שיברך עדיין הוא יכול לברך על הפרשתו.

בהצלחה רבה ושבת שלום