צירוף בצקים להפרשת חלה

אני אופה היום ב 2 קערות נפרדות ובשתי בצקים אחרים לחמניות מקילו קמח, ועוגיות מקילו קמח, האם צריך להפריש חלה?, דהיינו לחשב את הכמות של שתיהם יחד ולהפריש. כמו"כ האם צריך להפריש חלה בלא ברכה כשאופים קילו אחד בלבד?

תשובה:

שלום רב

קילו אחד אינו מחוייב בהפרשת חלה, לכן כדי שלא להפסיד את המצוה, כדאי לצרך יחד את שני הבצקים לקערה אחת ולהפריש ורק אחר כך לחלקם [אלא אם כן מדובר בשני בצקים שונים שאת מקפידה שלא יתערבו]. אם כבר אופים למה לא לקיים מצוה חשובה זו שהיא אחת המצוות המיוחדות לאשה. אגב, לאחר הפרשת חלה סגולה גדולה להתפלל על כל מה שצריכים, זו עת רצון בשביל האשה. ללא צירוף יחד אין להפריש.

בהצלחה רבה