כיסוי ראש באשה גלוחת ראש

האם אישה גלוחת ראש חייבת בכיסוי ראש כיוון שאין לה שערות כלל אשמח לקבל מקורות לתשובה

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אין הלכה שהיא חייבת לכסות את ראשה גם כשאין לה שערות, אולם המנהג לכסות גם כשאין שערות.

מקורות:

אין לי מקור על כך, אבל כך נראה מסברא. בכל המקומות מצאנו שכתוב "שיער באשה ערוה" וכד' ולא מצאנו שגם ללא שערות חייבים לכסות את הראש. אולם מאחר שהמנה היום לכסות בכל מקרה, לכאורה יש לדון את זה כמקומות המכוסים באשה.