דימום בעקבות הכנסת התקן

שלום, במוצ"ש אני אמורה ללכת לטבול במקווה וביום ראשון שאחרי אני אמורה ללכת לשים התקן, רציתי לדעת אם הדימום שיגרם לי מהכנסת ההתקן יפסול אותי ואם כן מה עלי לעשות? האם עלי לעשות שוב הפסק טהרה ולחכות שבוע נוסף? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

כששמים התקם כמעט תמיד יש דימום. דימום זה אוסר את האשה ותאלצי לספור שוב שבעה נקיים. אם לא תלכי למקווה כלל תוכלי לעשות הפסק טהרה מיד לאחר שיפסק הדימום ולא לספור שוב ארבעה או חמשה ימים עד ההפסק טהרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה אבל לא ממש הבנתי את התשובה, הרי יכול להיות שהדימום עצמו ימשך לי כמה ימים ורק אז אני אוכל לעשות את ההפסק ואת המוך הדחוק מה שאומר שזה שוב המתנה של כמעט שבועיים אז מה ההבדל בין ההמתנה הזו להמתנה של דם וסת ומהו דם מכה, קראתי באיזה מקום שדימום של התקן נקרא דם מכה והוא לא מטמט את האישה כל עוד הרחם היה נקי מדם לפני, האם זה נכון?

  2. אם הדימום ימשך כמה ימים אכן אין בכך רווח. ומכל מקום הכנסת ההתקן מטמאת, כיון שעצם פתיחת פי הרחם לצורך הכנסתו מוחזקת כמוציאה דם נידות, וכפי שאמרו חכמים אין פתיחת הקבר בלא דם.