אם קיים הגבלה הלכתית על הריווח שבמכירת מוצר

מהו הרווח שמותר לי לגזור על מוצר שאני מוכר?
לדוגמא: קניתי שולחן ב-1000 שקל באיזה מחיר מותר למכור אותו? יש לציין שיש מוצרים שעליהם הרווח הגולמי נמוך מאוד 5-10% בלבד, והשאלה אם במוצרים אחרים אפשר להכפיל פי 2-3. יש לציין שמדובר ברווח גולמי לפני הוצאות אחרות של העסק כמו משכורות, שכירות, רכב וכולי.

תשובה:

שלום רב,

בהלכה אין הגבלה כמה ניתן להרוויח (חוץ מאשר במוצרי מזון חיוניים). אבל יש איסור למכור ביותר מהמחירים בשוק. יש סוברים שבזמנינו יש לכל חנות מחירים אחרים ולא קיים מושג של מחירי שוק ולכן מותר לכל חנות למכור בכל מחיר ובלבד שלא להפלות בין הקונים. ויש סוברים שמותר למכור במחירי היקרנים בשוק אבל לא מעבר לכך.

מקורות:

לעניין אחוזי ריווח עיין בשו"ע חו"מ סי' רלא סעיף כ.

לעניין אם יש איסור אונאה כאשר יש הבדלים בין החנויות, תלוי בפרשנות דברי הערוך השולחן חו"מ סי' רכז סעיף ז.