אשה שמנהלת ענייני הבית, האם משכורתה היא שלה

מה הדין בזמננו באישה שמנהלת את עניני הבית ושולטת על כספי הבית אז האם ההלכה שכל כספי האישה שהיא מרויחה שייך לבעלה משתנה ונפקא מינה למי שגזל מזוג נשוי האם יספיק שיחזיר לאישה בלבד תודה

תשובה:

עובדה זו שהאשה מנהלת את הבית אינה סיבה שמעשה ידיה יהיו שלה, היא מנהלת בתור אפוטרופסית ולא בתור בעלים. רק אם האשה היא המפרנסת היחידה בזה יש דעות שמעשה ידיה הם שלה משום שבעלה אינו מפרנס אותה.

כמו כן, אם האשה עובדת קשה מהרגיל או על חשבון שעות השינה, יש דעות שהשכר מעודף העבודה הוא שלה (לפחות לאחר הגירושין וכנכסי מילוג).

לעצם השאלה ייתכן שחייב להחזיר לאשה וכדין המקבל פקדון מהאשה, ותלוי אם ניתן לדעת מהיכן היה לאשה כסף זה.

מקורות:

לעניין אשה המפרנסת עיין פתחי תשובה אבן העזר סי' פ סק"א

לעניין עודף עבודה עיין שו"ע שם סעיף א ובח"מ וב"ש סק"ב.