קידוש במקום סעודה ביום טוב

רציתי לדעת בסעודה שניה של שבת בבוקר אני יודע שצריך לעשות לכתחלה את הסעודה ב"פת" לפני חצות היום ובדיעבד אפשר אחרי חצות היום האם הוא הדין ביו"ט שלכתחלה צריך לעשות את הסעודה של היום "בפת" לפני חצות או שאפשר לאכול שיעור של עוגה ולעשות את הסעודה בפת לכתחלה אחרי חצות????תודה

תשובה:

שלום רב.

אין הבדל בזה בין שבת ליום טוב, דין 'קידוש במקום סעודה' הוא דין לעשות סעודה סמוך לקידוש, ואין הבדל בדין זה בין שבת ליום טוב, ולפיכך אין הבדל גם בענין אכילת מיני תרגימא לאחר קידוש היום בין שבת ליום טוב, אך ראוי לציין כי על פי ההלכה אין כל מניעה לעשות קידוש ולאכול לאחר מכן מיני תרגימא, ורק הגאון מוילנא החמיר בזה לעצמו.

מקורות:

בכלבו הלכות יום טוב סימן נ"ח כתב להדיא שגם קידוש של יו"ט צריך שיהיה במקום סעודה (וכך מבואר בהרבה פוסקים וכך מסתבר שאין זה ענין דוקא לשבת). ובביאור הלכה סי' רע"ג סעיף ה' ד"ה כתבו הביא את דעת הגר"א בענין מיני תרגימא בקידוש.