הכנת חמין ביום טוב

שאלה:

שלום
האם מותר לבשל את הצ'ולנט ביום טוב, הרי הוא יותר טעים אם התבשל אתמול?

תשובה:

שלום וברכה

יש מעלה לאוכל טרי ויש מעלה לאוכל שמצטמק ויפה לו, ולכן במקרה של שאלתך אין ספק שמותר לבשל ביום טוב.

השאלה היא באמת בדברים שהיום מחמת הקירור באמת לא מורגש כל הבדל בין הכנה בערב יום או ביום טוב, שלכאורה יש לשים לב לנפק"מ שיש בכך לדינא בענין עשיית מלאכה. לא מצוי כל כך בבישול מאכלים, אבל האם יהיה מותר לשחוט ביום טוב? באופן שיש אפשרות זמינה לקירור כמובן.