הוצאת ספר תורה מהארון עבור אדם יחיד / סידור בית הכנסת לאחר הקפות

שאלה:

שלום לרבנים האם אפשר להוציא ס"ת לתיבה בשביל אדם אחד שיעשה הקפות? 2 האם אפשר לסדר מקום שעושים בו הקפות רק בבוקר אחרי ההקפות או שחשיב מכין מיוט לחול? 3 דין בל תשקצו לגבי דברים שמגעילים(לא לענין שירותים) זה גם בפרטוט דהינו באסטניס או רק ברוב העולם ואיסטניס בטלה דעתו?תודה רבה

תשובה:

אין איסור להוציא ספר תורה מהארון גם עבור אדם אחד, האיסור הוא להוציא מחדר לחדר וכל שכן מבית הכנסת החוצה.

ודאי אסור לסדר את המקום אם פעולה זו אינה נצרכת ליום טוב אלא ליום חול.

קשה להשיב בצורה כה כללית, אבל ודאי שאם זה דבר שאינו דוחה אנשים בדרך כלל אין בזה משום בל תשקצו.