מקלף ירקות ביום טוב / בדיקת חמץ בחדר עם חלונות גדולים

שאלה:

שלום וברכה.

האם ביום טוב אפשר להשתמש במקלף למלפפון שבשבת אסור?
כמו כן לכלי שפורס את הביצים ? שאסור בשבת מעובדן לחול?

המשנה ברורה מדבר על חלון (לא זוכר איך הגדיר זאת השו"ע) שנכנס דרכו
האור של השמש , שאינו צריך בדיקה לאור הנר,
מה הדין לגבי בנינים גבוהים שעשויים כולן מזכוכית, כמו בניו יורק ותל אביב?

קופסאות פלסטיק לאחסון איך הכשרתם לפסח?

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש במקלף ירקות ביום טוב לצורך מאכלים של יום טוב. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ד' סעיף י"א, וביאר שם בהערה שאף שאסור לברור ביום טוב בכלי המיוחד לברירה, אך כשמשתמש בכלי המיוחד לקילוף ומשתמש בו לבו ביום מותר. ובודאי בכלי פורס ביצים.

אכסדרה שלאורה נבדקת זה מקום בלי קירות בכלל והוא מוצף שמש, חדר גדול שרק סמוך לחלון הוא מוצף שמש אבל בתוכו הוא מוצל, חייב בדיקה לאור הר בלילה.

קופסאות פלסטיק אין להכשיר לפסח, יש צד שזה חרס ושלא מועילה הגעלה, גם מצוי בו חריצים, יש לקנות חדשים.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני מבין כבוד הרבנים. פשוט וברור שכשיש אור חשמל הן ביום והן בלילה בימינו לא צריך לבדוק לא לאור הנר כלל וכלל זה עדיף מהכל . ואף אם היה ליקוי חמה זה מספיק. וכי איל בודקין אוטובוס? ברור שמספיק אור תאורה רגיל .