תוספת יו"ט

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

מדוע אנו נוהגים להוסיף מחול על הקודש, בצאת יום טוב שני של גלויות, והרי כל הדין של יום טוב שני הוא מדרבנן?
אני שואל את השאלה כי אני רואה בכמה לוחות זמנים שיש תוספת ביציאת החג הפסח.

בברכה ותודה

תשובה:

שלום וברכה

דין תוספת יום טוב אינו קשור להלכות הספקות, כלומר לא בגלל שיש ספק בזמני היום והלילה אנחנו מוסיפים מהחול על הקודש אלא זו מצוה בפני עצמה להוסיף על השבת והחג, והיא נלמדת מהפסוק בתשעה לחודש בערב וכו', לכן גם ביום טוב שני שהוא מדרבנן יש מקום לקיום מצוה זו.

חג כשר ושמח.