אם מותר לחייל לקחת ציוד זול מהצבא לשימושו האישי

אני חייל המשרת בצה״ל
האם מותר לי לקחת ציוד מהצבא ללא רשות? למטרות פרטיות.
כגון דפים, עטים וכד׳.

תשובה:

פריטים שכל מעביד אינו מקפיד על העובד אם ייקח מהמשרד, כגון נייר קטן, לכתוב קצת משהו דחוף עם עט, שיחת טלפון דחופה וקצרה וכדומה מותר. אבל דברים שחלק מקפידים וחלק לא, גם אם הרוב אינו מקפיד, אסור לקחת.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' שנט סעיף א נפסק שמותר ליטול קיסם לחצוץ בו שיניו, כיון שדבר כזה לא איכפת לבעלים, והירושלמי אוסר ממידת חסידות, והטעם הוא שאם כולם יקחו רק קיסם לא יישאר לבעלים כלום. אמנם נראה שכל זה הוא באדם מהרחוב מה שאין עובד או חייל בצבא, הרי עובד על דעת המנהג.