אם לתת לסבא מחלל שבת להיות סנדק לנכדו

אחרי מבוא השלום והברכה

יהודי אחד שומר תורה ומצוות בע"ה בקרוב יוולד לו בן ראשון. מדורי דורות נהוג במשפחתו שהסבא מצד האבא הוא יהיה הסנדק.
הבעיה שמצד אחד הסבא אינו שומר תורה ומצוות ואפילו יותר לועג על הבן שלו שהוא כן שומר תורה ומצוות. ועוד הסבא גרוש מאשתו וחי עם גויה ערביה כאן בצרפת.
הקשר בן האבא לבן הם לא קשר רגיל בין אב לבן אולם הבן מכבד את אביו. ופשוט שאבא רח"ל מחלל שבת אוכל נבלות וטרפות אולי הדבר היחד שהוא עושה זה שהוא צם בכיפור. מצד שני אם הוא לא יהיה סנדק הסבא יפגע מאוד כל כך ציפה לנכד ראשון אחרי רק נכדות ואפילו הוא אמר לבנו שעליו כל ההוצאות של הברית.
עד עכשיו הבן לא דיבר עם אביו בנוגע לסנדקאות.
מה לייעץ?
בברכה

תשובה:

שלום רב.

ברמ"א (ביו"ד סי' רס"ד סעיף א') כתב שיש להדר אחרי מוהל וסנדק 'היותר צדיק וטוב', ולכן לכאורה ראוי להמנע מלתת לאדם זה להיות סנדק, אף שהוא יכול להפגע מכך, וידוע בשם החזון איש שדבר זה הוא טובה לתינוק. אך מובא בכמה ספרים בשם הגרא"מ שך זצ"ל שאם הסבא יפגע מכך שלא נותנים לו להיות סנדק, אפשר לתת לו אך יעמוד אחר על ידו ויגביה מעט את התינוק בשעת הברית.

בהצלחה רבה.