דחיית ברית מילה לאחר שהתינוק נעשה ראוי למול

הנכד שלי לא נימול "בזמנו" בגלל בעיית משקל.
סביר להניח כי יגע למשקלו כשבוע עד מספר ימים לפני מועד הפדיון.
האם ניתן לאחד את שני האירועים למועד הפדיון כדי לא להטריח את בני המשפחה האמורים להיות מוזמנים לשני האירועים ?

תשובה:

שלום רב.

ביום בו מגיע התינוק למשקל הרצוי, חייבים לקיים את הברית מילה, ואין לשהות אף לא יום אחד, ואסור להשאירו ערל ברגע שניתן למולו.

מקורות:

רמ"א סי' רס"א סעיף א' ומגן אברהם סי' רמ"ט סק"ה (והוכיח כך מתוספות) ועי' עוד בשו"ת שאגת אריה החדשות סי' ו' אות ב' ובזכר יצחק סי' ל"ט.