היה חייב כסף לסבתו והיא נפטרה

בעבר השתמשתי בממיר שהיה בבית סבתא ז"ל והשתמשתי בדברים שעלו כסף דהיינו שאם ברצונך לראות דבר מסוים תאשר ובחשבון תחויב אני זוכר שהשתמשתי כמה פעמים ובהגזמה נראה לי שזה הגיע לסכום בין 50-100 ש"ח למי עלי להחזיר את הכסף שלא יהיה גזל?
עוד כמה פרטים שנוספו לי שדברתי על הנושא עם משפחתי שיחיו הם אמרו 2 דברים אחד שסבתא כל שנה בכיפור וראש השנה היתה מוחלת לכול הנכדים אומרת מחול מחול זכור לי בערך משהו כזה [הסיפור עם הממיר היה כמה שנים לפני שסבתא שנפטרה] דבר שני המשפחה שיחיו אומרים שאי אפשר להזמין ולראות דברים עם כסף בלי כרטיס אשראי אך אני זוכר מפורש שהייתי רואה דברים שהיו עם תשלום למרות שהסברא איתם מה עלי לעשות יש גזל אין גזל אם יש למי להחזיר ולהנקות מאיסור [אני מצטער גם על הגזל גם על הרע שנתעסקתי בדבר טמא זה]

תשובה:

כיון שהסבתא היתה אומרת שמוחלת לכולם ואחרים שמעו את המחילה הזאת, אינך חייב כלום.