לקחת שקיות מיותרות מסופר

ראיתי שאלה באתר הלכות גזלה אם אדם לוקח שקיות מסופר יותר ממה שצריך וענו שזה גזל גמור רציתי לשאול אני לקחתי כמה פעמים יותר שקיות לדוגמא שקונים שתיה ומכניסים כמה בקבוקים בשקית ויש חשש שיקרע בדרך [זה קורה ]
1. לקחת שמא יקרע בדרך זה גם גזל?
2. לדוגמא: אפשר לשים הרבה מוצרים [4-5] בשקית אחת כגון חטיפים או שתיה ואני בוחר לשים בשקית רק פריט אן שתים גם משום נוחות או סדר שלא יהיה ירקות עם חלב האם זה גזל [שאחר כך אני מרוויח הרבה שקיות במקום להסתפק ב 2 שקיות יצאתי עם 4 או 5 שקיות?
3. מי שלקח הרבה שקיות מסופרים ולא זוכר את כל הסופרים למי יחזיר ואם זוכר את הסופר אך לא את מספר השקיות כמה יחזיר?
4. למה לא נאמר שיש מחילה מצד הסופר אם לוקח עוד שתיים שלש שקיות שהרי לסופר זה כמה אגורות זה כמות קטנה לא מוגזמת ואם תבקש עוד כמה שקיות יסכימו בלי ספק?

תשובה:

1. מותר.
2. מותר.
3. אם לקח כדין (כמו הדוגמאות דלעיל) אינו צריך מחילה, אם לקח שלא כדין מסופר אחד שישאל בקופה הראשית אם מוחלים לו, ואם לא שיתפשר איתם. אם אינו זוכר מהיכן לקח שיבקש מחילה מכל הסופרים שהוא נהג לקנות שם ושיש סיכוי שלקח מהם, ואם אינם מוחלים לו חייב להתפשר איתם לצאת ידי שמים.
4. כשיש צורך כתבנו שמותר. לקחת כשאין צורך להם בקניה הזאת, אסור כל עוד לא שאלו במפורש.

מקורות:

1-2. בעלי הסופר אינם מקפידים. והרי השקיות מיועדות לנוחיות הלקוחות.
3. עיין שו"ע חו"מ סי' שסה ובסי' עה סעיף יח ובש"ך שם ס"ק סז.
4. עיין שו"ע הרב חו"מ הלכות מציאה סעיף ד ובקיצור שולחן ערוך סי' קפב סעיף יג.