האם מותר לומר לאדם שהוא יכול למכור את רכבו בסכום גבוה יותר

שלום לכבוד הרב.
בשוק מכירת הרכב מיד שניה קיימים היום שני מחירונים שההבדלים בניהם יכולים להתבטא באלפי שקלים (לפעמים יותר מ10000 שח).
האם מותר לי להעיר את תשומת לבו של אדם שפרסם למכירה רכב לפי המחירון הנמוך, שבדגם הספציפי שהוא מציע למכירה אפשר לדרוש את המחירון הגבוה ואף יותר?
תודה וברכה.

תשובה:

שלום רב,

כן, מותר להעיר לו.

מקורות:

אין איסור אונאה כיון שקיימים שניי מחירים בשוק.
אין איסור "אל תמנע טוב מבעליו" (עיין גמ' ב"מ דף עו ע"א), כיון שעדיין לא ידוע מי הוא הקונה. כמו כן, המוכר אינו יודע שניתן לדרוש מחיר יותר גבוה ואם היה יודע היה דורש כן מעצמו. עיין חידושי הריטב"א ב"מ שם, שרק אם המשלח אומר לשליח לשכור או לקנות במחיר מסוים ואינו אומר לו לנסות להשיג מחיר יותר נמוך הרי זה הוכחה שהוא החליט לשלם מחיר זה גם אם ניתן להשיג במחיר יותר זול, אבל אם אין הוכחה שהוא מוכן לוותר אין איסור זה.