טיפול "פיגמנט לשיער" לגבר

שלום אני גבר בן 24 ויש לי הדלדלות רצינית בשיער הראש כך שנוצר לי ממש התחלתיות של קרחת.
ישנה שיטה חדשנית בשוק כיום שבה מחדירים בעזרת מחט , לקרקפת פיגמנט הנותן אשליה של שיער צפוף ומלא.
הפיגמנט הזה דוהה כל שנתיים עד שלוש שנים וצריך לחדשו.

השאלה שלי היא האם מותר לעשות את הטיפול הזה כלומר האם הוא לא נחשב בגדר קעקוע ?
ידוע לי על נשים שאין להם גבות והם מקעקעות על פניהם גבות.

כל נושא הדלילות בשיער מאוד מפריע לי נפשית וחברתית ומשפיע עליי בחיי היום-יום.

מידע אודות המיקרופיגמנטציה ניתן למצוא באינטרנט,מחשש על פרסומות ולא להכשילכם בראיה אסורה אני נמנע מלתת לכן קישור לאתר המסביר זאת.

אך ניתן לחפש זאת בגוגל בתור : "פיגמנט לשיער" וכד'.

אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי תודה.

תשובה

שלום וברכה

כפי מה שאני מבין מדובר לעשות קעקוע שמחזיק כמה שנים: ובנושא זה דעת רוב הפוסקים שגם קעקוע שעובר אחרי כמה שנים אסור, ולדעתם וודאי שאסור לעשות את הטיפול הנ"ל.

אמנם דעת הגאון ר' עובדיה יוסף שליט"א שלצורך גדול כמו למשל לתיקון צלקת מותר, וכמדומני שבמקרה שלך אין כאן צורך מספיק גדול, כדי להתיר איסור חמור זה.

מקורות

עיין בתחומין י"ח עמוד 110 -114 מאמר של הרב ברוך שרגא שליט"א שהביא את דעות הפוסקים, אמנם עיין בספר טהרת הבית חלק ג' שדעתו של הגר"ע יוסף שליט"א שבמקום צורך גדול יש להקל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מלשון התשובה משמע שאין בעיה של לא ילבש כמו שכתבתם במק"א: "כשזה מאד מפריע וגורם לו עגמת נפש וצער במצב זה" מותר. האם להוריד שערות לבנות בשיער כשמפריע לו נפשית, כי מרגיש שכולם מסתכלים עליו ברחמנות, שנראה שעבר הרבה צרות?