האם חורים בקירות נחשבים נזק בדירה

כבוד הרב שלום.

האם חורים בקירות בגלל תליית תמונות מראות וכדומה, נחשב נזק שצריך לשלם עליו לבעל הדירה השכורה, או שזה נחשב לשימוש לגיטימי בדירה, או נזק שבעל הדירה מוחל עליו ? וכן מה הדין לגבי קצת לכלוכים לא משמעותיים שלכלכנו פה ושם את קירות הבית בדירה שכורה ?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

בשכירות ממושכת, חורים במידה סבירה ובמיקום הנכון, אינם נחשבים לנזק, מאחר שמקובל לעשות כן.
לכלוך הנובע משימוש סביר אינו נחשב לנזק, אולם יש חוזים שנדרש מהשוכר לסייד עם צאתו מהדירה.