תלונה במשטרה על נסיון סחיטה באמצעות איומים

בס"ד
הגרוש של אחותי ואחותי לפני שהתגרשו בחודש.
לחצו על אימי לחתום להם על שטר חוב כלפי בעל חוב שלהם כיון שאין להם אפשרות לשלם אימי לא הבינה את מהות שטר החוב וחתמה העניין נידון בבית משפט עקב תביעה של בעל החוב שתובע את השטר מאימי סכום השטר 500000ש"ח לאימי אין סכומים כאלה ולכן בעל החוב של הגרוש של אחותי רוצה לקחת לה את הבית. בדיון שהיה ב25.5.2011 למניינם פנה אלי בעל החוב ואמר לי "אתה לא מכיר אותי אני אדאג שאתה תשלם אני רוצה שאתה תשלם את החוב אני אשפוט אותך" וחזר על זה מספר פעמים.
השאלה אם מותר לי ללכת להתלונן עליו במשטרה על איומים ונסיון סחיטה באיומים.
תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

אם אתה מרגיש שהאיום הוא רציני, אתה יכול להתלונן במשטרה.

יש להדגיש שבהרבה מקרים האיום הוא פליטת פה בלבד והתלונה במשטרה תורמת רק להרחבת הקרע והסכסוך בין הצדדים.

מקורות:

תלונה במשטרה על איום, יכולה להועיל שאם במקרה האיום יתממש תוכל המשטרה לקשר בין המאיים למעשה. בזמנינו לא ניתן לטפל בעבירות פליליות רק באמצעות משטרה. עיין שו"ת הרשב"א ח"א סי' תריב ועיין שו"ת ציץ אליעזר חלק יט סי' נב.