קנה 2 מוצרים זהים בסופר ושילם בטעות על 3

לפני שבוע קניתי במבצע שהתקיים ברשת "יש" 2 חבילות מגבונים, ושילמתי עליהם 14 ש"ח לכל אחד במקום 25 ש"ח שלא במבצע. כשהגעתי הביתה ראיתי שחייבו אותי על 3 חבילות בטעות.
נשאלת השאלה האם מותר לי ללכת ולקחת חבילה נוספת גם בלי להודיע מדין עביד איניש, דהרי מה פתאום שיאמינו לי שבאמת לא קניתי 3 חבילות. וא"כ יש מקום להסתפק האם יש לי זכות על חבילת מגבונים שזה מה שחייבו אותי או דילמא מכיון שהיום מחירה הוא 25 ש"ח ולי גבו רק 14 ש"ח א"כ כל טענתי היא רק על 14 ש"ח ולא על חבילת מגבונים.

תשובה:

הסופר אינו חייב לך רק 14 ש"ח, כיון שלא היתה ביניכם עסקה על חבילה שלישית. אם תיקח חבילה נוספת תצטרך להוסיף 11 ש"ח.

בנושא התפיסה עיין מה שכתבנו כאן.