צפיה בסרטים ותוכניות טלוויזיה

שלום כבוד הרב,רציתי לשאול העם יש בעיה בתוכנית "חיים אחרים"? ואם כן מדוע?

תשובה:

באופן כללי, לא כדאי לראות תוכניות בטלוויזיה, משום שאתה חשוף לתכנים שמעלים אנשים שאין להם זיקה לתורה וחיי תורה, וגם תוכניות שלכאורה אין בהם דברים אסורים (עריות וכד') יכולים לכלול מסרים שליליים שונים. עקב העדר שליטה על תכנים בטלוויזיה, הרבנים של הדור הקודם אסרו אותו באיסור גורף, ודיברו עליו במונחים חמורים ביותר . אולם, נקודתית, אין (לפי מיטב ידיעתי) איסור פורמאלי הנוגע לתוכנית "חיים אחרים".

ראה אורחות הבית לרב משה שטרנבוך, פרק לא, סעיף ג.