תשובה על חבלה בשוגג בהורים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

שמעתי שיש הלכה שאסור לחבול ולפצוע את ההורים, אתמול עשיתי לאימי טיפול ברגל במהלכו פצעתי אותה,התחרטתי ואפילו בכיתי בלי שהיא תראה על הכאב שגרמתי לה (באמת בטעות!!).

האם אני בכל זאת איענש על זה?(אח שלי אמר שזה עונש חמור מאוד אפילו אם זה בטעות וזה נורא הפחיד אותי).

תודה!

תשובה:

הגם שיש איסור חבלה בהורים, אולם תשובה מכפרת גם על כך, והינך צריכה דבר ראשון לבקש את סליחתה של אימך [אינני יודע את מצבה, אך אם היא מסוגלת לשמוע ולהבין הינך מחוייבת לעשות זאת], במקרה שאי אפשר לתקשר [טכנית] עם אמך, צריך לעשות תשובה על ידי לימוד הלכות כיבוד אב ואם [ישנם ספרי קיצור על כך, כגון קיצור שולחן ערוך סימן קמג ניתן לקרוא את זה כאן במהדורה מנוקדת], ומאחר וקיימת מצות וידוי על ידי זה שבכית על כך, אין צורך לחשוש יותר כמובן עם ההדגשה שיש להוסיף בלימוד הלכות אלו וליישמם.