נפילת אפים בלבוש חולצה קצרה

שאלה:

שלום הרב
רציתי לשאול היות ויוצא לי להתפלל תפילת מנחה ללא חליפה, ובדרך כלל עם חולצה קצרה, כיצד עלי לנהוג בנפילת אפים האם להניח את הראש על היד, או שחייבים איזה כסוי.
תודה

תשובה:

נפילת אפים אינה יכולה להיות על ידי כיסוי הפנים ביד חשופה, וצריך להניח איזה כיסוי על היד ולכסות בכך את הפנים.

מקורות:

משנה ברורה סימן קלא ס"ק ג "ונוהגים לכסות הפנים בבגד ולא די כיסוי היד שנופל פניו עליה לפי שהיד והפנים גוף אחד הם ואין הגוף יכול לכסות את עצמו".