ש"ץ ששכח לומר ברכת מעין שבע בליל שבת

שאלה:

שליח צבור בתפילת ערבית של ליל שבת שדילג חזרת השץ ואמר קדיש, מה הדין?

תשובה:

צריך לומר ברכת מעין שבע לאחר הקדיש, ולאחר מכן יאמר שוב קדיש עם תתקבל.

אם נזכר באמצע קדיש אם לא הגיע ל"יהא שמיה רבא" יעצור ויאמר שם את חזרת הש"ץ של מעין שבע, ויחזור ויאמר קדיש תתקבל, נזכר לאחר אמירת יהא שמיה רבא, יסיים עד "דאמירן בעלמא ואמרו אמן" ויאמר חזרת הש"ץ ויחזור ויאמר קדיש תתקבל, נזכר לאחר שהתחיל "תתקבל" יסיים את הקדיש ויחזור לומר חזרת הש"ץ ויאמר שוב קדיש תתקבל.

מקורות:

שו"ת אגרות משה (או"ח ח"ד סי' ע אות יג). שערי זבולון (שליח ציבור, שער ט פ"ה).