המקורות למנהג של אשכנזים שלא לומר תפילת א-ל ארך אפיים בחודש ניסן

שאלה:

ב"ה

שלום לכבוד הרב
מה המקורות למנהג של אשכנזים שלא לומר תפילת א-ל ארך אפיים לפני הוצאת ספר התורה, בימים שאין אומרים בהם תחנון?
ב לו'ח טיקוצ'ינסקי כתוב שאומרים אא"א בחודש ניסן.
ב משנ"ב ס' קל"א ס"ק ל"ה כותב שאומרים למנצח בחודש ניסן ואא"א ולמנצח דינם שווה.
ב שו"ע הרב ס' קל"א כותב שיש מקומות שבימים שא"א תחנון א"א למנצח, ומשמע שאא"א כן אומרים.

תשובה:

אכן לכאורה יש לומר א-ל ארך אפיים שלפני הוצאת ספר תורה בכל הימים שאומרים בהם למנצח כדברי המשנה ברורה שהזכרת.

לא מצאתי מקור למנהג החולק.