פת נקי אין צריך לטבול במלח

שאלה:

באו"ח סי' קס"ז ס"ה כתוב שפת נקי' אי"צ לטבול במלח, ובמשנה ברורה שם סקכ"ז שמש"כ נקי' כגון פת חטים וכה"ג
וכן ברמ"א סי' תע"ה ס"א דפת נקי אי"צ מלח
ואבקש ממע"כ להסביר לי הפי' הפשוט מה הכונה פת נקי, ומה נכלל בזה, ולמה נקרא נקי
ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה ותתברכו בכל טוב
בתודה וברכה

תשובה:

פת נקייה הכוונה ללא סובין. בזמנם היה מצוי מאוד לחם כפרי גס, פת סולת היתה נקראת מאוד משובחת, לחם לבן ונקי. היום כבר יש לנו גם לחמי סובין משובחים מאוד, ובודאי גם דינם כפת נקיה.