קשירת פתיל תכלת

שאלה:

שלום רב.
אני בלי נדר רציתי להטיל פתיל תכלת בציצית.
אך הסתפקתי כיצד להטיל, האם להטיל פתיל אחד או שניים או ארבע וכן צורת הקשירה. בציצית רגילה אני נוהג להטיל כמנהג הספרדים ט"ל 7,8,11,13 ראיתי באתר ישיבה שרשם הרב שמואל אריאל שהנוהגים להטיל כמניין ט"ל יעשו 7 חוליות עם כריכות של: 5,5,5,6,6,6,6 וראיתי רבנים שעשו 4 חוליות ועשו כרגיל 7,8,11,13 ורציתי לדעת כיצד לנהוג.

תשובה:

המנהג הרווח לגבי חוטי הציצית לעשות אחד שלם שהוא שני חוטים של תכלת, כשיטת הראב"ד, כך פסק הגר"א, אמנן יש שלוקחים שני חוטים שהם הרבה כשיטת רש"י ותוס'.

לגבי הכריכות יש שיטות רבות, הרמב"ם סבר שהראשון והאחרון בכל חוליה לבן והשאר תכלת, ורב נטרונאי גאון סבר שאחד תכלת אחד לבן, ויש מנהגים נוספים, אינני יודע הכרעה בענין זה.