הכנת מופלטות למימונה לפני פסח

שאלה:

שלום וברכה
האם ניתן להכין כמות מופלטות ולמכור אותם במכירת חמץ ואפילו להניחם מחוץ לבית במקרר מחסן ולהוציא מיד במוצאי פסח?
האם צריך 'להשתמש' בחלק מהם לפני פסח, כדי שלא ייחשב כעשיה ומכירה לצורך אחרי?

תשובה:

שלום וברכה

אחד ההידורים הכי חשובים לחג הפסח, יותר מהרבה אחרים, הוא שלא לסמוך על מכירת החמץ לגבי חמץ גמור.

הרי אם נהיה כנים, הגוי לא ממש מתכוין לממש את המכירה, אתה ממש לא מתכוין שהגוי יבוא ויקח לך את המופלטות שהכנת בדי עמל… כמובן, אני לא מפקפק בתקפותה, עושים חוזה והוא תקף על פי דין, והענין הזה מוסבר היטב לגוי וכו', אבל בכל זאת.

אדם בעל מכולת שיש לו חמץ בשווי עצום, נאלץ לסמוך על המכירה, אבל סתם בשביל לחגוג מיד במוצאי הפסח בלי לטרוח? זה לא כדאי… יצא החג, תתחילו להכין את המופלטות בכלי החמץ בנחת, והשמחה תדחה באיזה שעה שעתיים, לא קרה כלום… כך ראוי וכך טוב לעשות.

ברכה והצלחה וחג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לזה שום קשר עם חומרת הגר"א! הגר"א החמיר שלא לסמוך על המכירה לאחר הפסח! שלא לקנות חמץ שנמכר לגוי שזו רק גזרה דרבנן על שנתרשל בפסח מלמכור את חמצו, וכאן הרי לא התרשל, הוא מכר. כאן אנחנו מדברים שאתה עצמך מחזיק חמץ מכור, ובענין זה היא חומרא שנהגו בה רבים וטובים ויש בה היגיון רב מאוד. יש כאן חשש בל יראה דאורייתא.