שבת הלכות בורר

שאלה:

לגבי בקבוק יין שנפל השעם לתוך הבקבוק האם ניתן לשפוך את היין לתוך קנקן עם מסננת או לשים מסננת בפיה של הבקבוק וככה למזוג?
לפי דברי השו"ע בסימן שיט סעיף י – יג

תשובה:

שלום וברכה

שם מדובר שהיין בעצם ראוי לשתייה כמו שהוא כולו עם הקיסמין והקמחים שבו. כאן, כד כמה שיש תערובת זה לא ראוי לשתייה, אלא שיש לדון אם פקק גדול בכלל נחשב מעורב ביין, בשביתת השבת בורר הסתפק מה השיעור בענין זה לגבי זיתים במים. קשה עלי ההכרעה בזה, אולם ככל שהפקק גדול אין צורך לסנן במזיגה יצא רק היין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שקורה הוא שבבקבוקים ישנים השעם מתפורר בתוך הבקבוק
    כי אם הוא בנפרד הרי יש את הסרט שהאי לחודאי כאי והאי לחודאי כאי השאלה שלי היא לגבי הפירורים של השעם?