קריאת שמע ותפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם אני אומר "שמע ישראל" עד "ה' אלוהיכם אמת" – ללא הברכות לפני ואחרי (יוצר אור, אמת ויציב, אהבת עולם וכו…)- יצאתי ידי חובת קריאת שמע? ועשיתי את המצווה?

תשובה:

יצאת ידי חובת קריאת שמע אבל לא ידי תפילה. וזו גם מצוה חשובה מאוד אף שהיא מדרבנן.

היא דומה לשאר מצוות דרבנן, נר חנוכה, לולב בחול המועד סוכות, שופר ביום שני של ראש השנה ועוד.

יש נקודה נוספת שכתבו הפוסקים בסימן קו, אודות מעלת התפילה עוד יותר משאר מצוות דרבנן, שכיון שהתפילה היא בקשת רחמים, זה פיקוח נפש עבורנו! איך ניתן לחיות בעולם הזה בלי שנוכל לבקש רחמים מבורא עולם! ולכן גם נשים חייבות בתפילה למרות שהיא מצוה שהזמן גרמא שבדרך כלל נשים פטורות ממנה. אז נשים לב לחשיבות הענין ולא נחמיץ את הזדמנות היקרה.

ברכה והצלחה ושיתקבלו התפילות.