קריאת שמע ואכילה לפניה

שאלה:

שלום כבוד הרב, ראיתי בגמרא מסכת ברכות, שהקב"ה לא מרוצה ממי שאוכל ושותה לפני קריאת שמע ותפילה.
האם מי שאוכל בבוקר ולאחר מכן קורא קריאת שמע- יצא שכרו בהפסדו?

תשובה:

אינני יודע מה הכוונה יצא שכרו בהפסדו, את המצוה הוא קיים, אבל אנחנו יהודים שרוצים לקיים את ההלכה כפי שהיא מסורה לנו מחז"ל.

וכיון שנאמר לנו שלא לאכול לפני התפילה [לשתות מותר] לא אוכלים.

מתגברים כארי, קמים בבוקר בזמן הולכים בשמחה לבית הכנסת, מתפללים כמו שצריך, ומתחילים יום כמו יהודים גאים ושמחים.

ברכה והצלחה.