בורא נפשות

שאלה:

לאחרונה מאד נפוץ לשתות מים מתוך כלי שנקרא 'קונטיגו' שהיא בקבוק עם קש רחב, ואפשר דרכו לשתות הרבה, אבל זה בלגימות ולא נשפך לתוך הפה כמות גדולה של מים בבת אחת. האם זה עושה 'בעיה' עם ה'בורא נפשות' או שאפשר לברך ללא חשש.

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שזה ממש כמו כל קש ולא יוצא בשלוש לגימות רביעית מים, ואי אפשר לברך, אבל אני לא בטוח שמה שיש לילדים שלי זה מה שיש גם לך…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בגלל זה כתבתי שקוראים לזה קונטיגו, כדי לדעת שהפתח של ה'קש' רחב פי שתים לפחות מקש רגיל, ואדם מבוגר יכול בשלש לגימות להוציא 86 מיל. כך אני מעריך.

  2. אני גם מדבר על הרחב הזה, אם לדעתך יוצאת כמות כזו אז אתה צודק, פשוט אינני יודע לשער כל כך והילדים אמרו שלא יוצא להם כזו כמות. הכל לפי הענין.