נדרים

שאלה:

שלום!

יש לי כמה הנהגות טובות שקיבלתי עלי. ודאי שלא בלשון נדר אבל מסופקני האם אמרתי את זה או נהגתי בעצמי או אולי גם אמרתי בל"נ, לא זכור לי.

האם אני יכול להתיר בפני ג הדיוטות ולהגיד לאחד מהם הנדר, או שזה נדרי מצוה שא"א להתירם? האם צריך פתח חרטה דוקא (שזה קצת קשה לדעת בבירור שבשעת הנדר לא הייתי מודע לזה)?
האם בכלל צריך התרה?

דוגמאות:

– אני לא קונה אונליין
– אני לא מראה סרטים לילדים

אני מעוניין להחזיק אבל רק בל"נ (ובמקרים מסויימים לא לקיימם)

תודה רבה!

תשובה:

אפשר לעשות התרת נדרים, אבל כמובן כדאי להמשיך לקיים, הנהגות טובות זה דבר נפלא!

בהצלחה